vvdes_banner_08.jpg
Zaterdag 17 september 2022, DES JO19-1 ontving thuis ZAC JO19-1 uit Zwolle. ZAC is een al zeer oude voetbalclub opgericht op 1 oktober 1893!!! , dus bij de geboorte van DES op 2 oktober 1922 al 29 lentes jong. ZAC staat voor Zwolsche Athletische Club en is vergeleken met DES een grote club met 4 JO19 teams dus is JO19-1 van ZAC het beste wat ze uit Zwolle meenamen naar sportpark Gagelman.

Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Vince Kamphuis, Milan Beuze, Len Ponsteen, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Ruben Tijhof, Quint Mensink (c), Nick van Egmond
Aanval: Luca Fransen, Renzo Poelakker, Sep Ponsteen
Wissels: Willem Praas, Tom de Jong, Wouter te Wierik, Thijs Mensink
Afwezig: Seth Jansen(blessure) Bertho Brinkman(blessure maar was wel supporter, ballenjongen, theebezorger!)

Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christian Grave(met 1 aaaaaaaaaa)
Teammanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Robert Fransen

Het mooie weer van de afgelopen weken/maanden was wel een beetje verdwenen maar de mooie grasmat op het hoofdveld van DES was bijna te mooi om op te spelen. ZAC was voor ons een onbekend team maar speelde vorig seizoen nog hoofdklasse en gaan het dit seizoen in de 1e klasse proberen.

Martijn had zijn strijdplan voor de wedstrijd aan de jongens bekendgemaakt en deze keer begonnen we beter aan de wedstrijd. Met name een vroege tegengoal bleef uit, en al na 2 minuten was het Renzo die van 20 meter naast schoot. Het was Renzo die er veel zin in had en na 10 minuten dacht met een vliegende tackle een bal te veroveren, maar de bal niet raakte maar wel een ZAC speler die 2 meter de lucht in vloog en gelukkig niets had gebroken. Was het geel of rood? Voor een scheidsrechter altijd lastig en Renzo had geluk dat het bij geel bleef, maar wel 10 minuten aan de kant en wij met 10 tegen 11. Gelukkig liep het klokje van Robert vrij snel en na 8 minuten waren de 10 minuten voorbij!
In het verloop van de 1e helft kreeg ZAC ook nog een kans maar Nick Dekker liet zien dat hij zeer balvast is en een goede keeper van DES 1 kan worden(het verhaal van de ruwe diamant) Tom kwam Sep nog voor de rust vervangen, want een 15!!! jarige in JO19 moet je niet te snel brengen(diamant 2)

Ruststand 0-0 en met dank aan Bertho en Jan iedereen een lekkere beker thee

In de 2e helft kwam Willem in het team voor Vince. Het waren voor Willem de eerste minuten dit seizoen na zijn blessure, want hij moest zo nodig ervaren hoe heet frituurvet kan zijn. De eerste mogelijkheid na rust was er voor Tom maar die had de dozen nog om de schoenen. Daarna ging Nick van Egmond er uit, want die ging ook nog met DES 1 mee naar Marienheem en kwam Sep voor hem in de plaats. Direct een kans voor Sep in de 58e minuut. Maar in de volgende aanval aan de andere kant was het ZAC dat op voorsprong kwam, een schot werd door Milan aangeraakt en hierdoor was Nick kansloos. In de 67e minuut werd een speler van ZAC door Milan(die wel prima speelde) binnen de 16 licht aangeraakt maar het was wel een penalty, die foutloos werd ingeschoten en Nick was weer kansloos. Wel jammer voor Nick want als hij de nul hield zou hij van Jan een kan bier krijgen, om te delen met zijn 18 jarige teamgenoten, en voor de jonkies een kan ranja.

Maar gelukkig was het Sep die in de 69e minuut er 1-2 van maakte na een mooie steekbal van Quint. Ineens waren de ZAC jongens van slag een 2 minuten later was er een overtreding op Tom net buiten de 16 meter en ik zei in de dugout dat de 2-2 al in mijn boekje stond, want Tom kan iets wat velen niet kunnen bij DES nl scoren uit een vrije trap. Tom stelde mij niet teleur en bevestigde mijn grootspraak! 2-2.
In minuut 75 kwam Thijs Luca vervangen en Vince kwam in het veld voor onze frituurboy Willem. Wouter kwam nog voor Ruben. Daarna nog een kans voor Tom die helaas er niet in ging, onmiddellijk gevolg door een wissel met Luca.
Er werd niet meer gescoord, maar een mooie uitslag tegen een sterk team. Blij dat we lieten zien dat er toekomst in dit team zit en mooi dat Wouter en Thijs, na hun wedstrijd bij JO17 nog aansloten.
Daarna kwam de derde helft en werd onze boetepot, inmiddels een kannenpot aangesproken. De kannen bier en ranja werden met veel plezier leeggedronken en ook de meisjes van MO20 hadden grote dorst(misschien wel gratis!)
Volgende week ontvangen we op Super Saturday SC Balkbrug/Avereest JO19-1 die nog geen punt hebben gepakt maar dat willen we graag zo houden. We hopen dat Bertho en Seth dan weer blessurevrij zijn, maar de vervangers lieten zien dat de concurentie groot is en dat ze voor een kan heel veel kunnen!

Jan Heerdink


Hoofdsponsor:

Sponsorkliks