vvdes_banner_07.jpg
DES VR1 – De Zweef VR2 2 – 0

De zon scheen nog volop toen op zaterdag 17 september rond 12:25 uur (de wedstrijd van MO20 liep uit) onder de bezielende leiding van scheidsrechter Gert de Vries werd afgetrapt aan de Noordzijde van Sportpark Gagelman.
Een heuse derby stond op het affiche van deze laatste bekerwedstrijd in de poule tussen de vrouwen van DES en de buren van De Zweef.

Nadat ook Romee moest worden toegevoegd aan de lange lijst met blessures, Anouk het niet aandurfde aan te treden na de warming up en ook keepster Desiree tijdens die warming up moest afhaken met duizeligheidsklachten, moest noodgedwongen weer een beroep worden gedaan op de speelsters van MO20.

Dankbaar zijn we dat zij met maar liefst 6 speelsters aansloten, terwijl ze al een wedstrijd in de benen hadden. Keepster Lonneke en verdedigster Bente begonnen zelfs in de basis, terwijl Cheyenne, Liv, Marith en Nardos plaats namen op de bank naast de uitgevallen keepster Desiree. De rest van de basis werd gevormd door speelsters van VR1, te weten Laura, Marijke, Daphne, Loes, Milou, Sacha, Nienke, Sunihta en Marieke. Laatstgenoemde leek geen last meer te hebben van de blessure die haar een tijdje aan de kant had gehouden.

Na een voorzichtig begin was het De Zweef dat het voortouw nam met schoten net over en een tweetal reddingen van Lonneke waarvan één met behulp van de paal. Het eerste wapenfeit van DES volgde pas in de 16e minuut, toen Loes Marieke lanceerde over de vleugel, maar haar voorzet bereikte net spits Sunihta niet. Na een 1-2 tussen Milou en Sunihta die smoorde in de 16 van de tegenstander was het De Zweef dat gevaarlijk bleek met schoten naast en over, een uitgekiende lob net over en een te zachte inzet na een mislukte uittrap aan DES-zijde.

De spits van De Zweef bleek vooral het eerste kwartier een ware plaaggeest voor de defensie van DES. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg Bente echter steeds meer grip op haar en nadat zij werd afgelost door Marith wist ook die na verloop van tijd het gevaar van De Zweef in te dammen. Beiden deden dat samen met Marijke die als laatst man (vrouw) prima rugdekking verzorgde. Tel daarbij op dat Daphne de linksbuiten van De Zweef een beroerde middag bezorgde en ook opbouwend van groot belang was voor het team, en de verdediging van DES stond als een huis. Het was DES dat na een klein half uur definitief het heft in handen nam om dat de rest van de wedstrijd ook niet meer weg te geven. Een schot van Marieke ging naast en wat volgde was een spervuur van schoten met reddingen van zowel de keepster als speelsters van de Zweef voor de lijn en op de lijn. Na een redding van de keepster op de rand van de 16 belandde de bal voor de voeten van Laura en die aarzelde geen moment en haalde snoeihard uit. Haar inzet kreeg teveel effect mee en leek naast te gaan, ware het niet dat Sunihta in een reflex de bal met het hoofd de juiste richting meegaf zodat deze in het doel van De Zweef belandde: 1-0. Wissels Liv voor Loes en Cheyenne voor Marieke pasten zich moeiteloos aan en er werd volop door gecombineerd richting het vijandelijke doel. Toch was het De Zweef dat tekende voor de laatste kans op slag van rust met een afstandsschot van de spits die rakelings over het doel van DES ging. De uitstekend leidende scheidsrechter had schijnbaar zo’n zin in een bakkie thee dat hij besloot de 1e helft met een halve minuut in te korten.

In de rust werden Laura, die moest werken, Sunihta en Sacha vervangen door Bente, Marieke en Nardos. Keepster Desiree voelde zich beter en kwam in het veld voor Lonneke.

DES ging de 2e helft door waar het de 1e helft gebleven was en dat resulteerde opnieuw in werkelijk oogstrelend combinatievoetbal van achterhoede, via middenveld naar voorhoede, waar zelfs de keepsters intensief bij betrokken waren. Ook een fikse regenbui kon dat niet verstoren. Al in de 2e minuut na rust speelde Daphne haar tegenstander uit, lanceerde Cheyenne met een prachtig dieptepas en die gaf een perfecte voorzet op maat die door Nardos werd afgemaakt: 2-0. Dat de bal via de keepster tergend langzaam in het doel hobbelde mocht de pret aan DES-zijde niet drukken. Wat restte was een 2e helft met eenrichtingsverkeer in de richting van het doel van De Zweef, met de ene combinatie nog mooier dan de andere. Het enige wat DES zich kan verwijten is dat er geen hogere score op het bord kwam te staan. Het moet gezegd dat dit ook kwam door de keepster van De Zweef die, soms zelfs ver voor haar doel, uitstekend meevoetbalde waardoor diverse dieptepasses werden onderschept voordat er gevaar uit voort kon komen. Hetzelfde uitstekend meevoetballen gold ook voor onze keepster Lonneke, die inmiddels weer in het veld was gekomen omdat Desiree helaas weer last kreeg van duizeligheid. DES won ook nog eens nagenoeg alle duels en aanvallend vielen er gevaarlijke schoten te noteren van Marith die mee opgekomen was, Liv, Sacha, Nardos en Marieke en een solo van Milou. Het leverde geen doelpunten meer op en nadat de scheidsrechter de halve minuut van de 1e helft had gecompenseerd en de blessuretijd nadat Nienke hardhandig met haar hoofd met het kunstgras in aanraking was gekomen, wat gelukkig goed afliep, was de wedstrijd ten einde. Een, op basis van het spel gedurende een halve 1e helft en een volledige 2e helft, dik verdiende overwinning voor de DES vrouwen en meiden, die daarmee de bekerpoule afsloten met 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 nederlaag.

Vooral ook mooi om te zien was de chemie tussen de vrouwen 1 van Bert Huesken en de meiden O20 van Marco Nijenhuis. Alhoewel we als VR1 hopen binnenkort weer op volle oorlogssterkte te zijn, is het mooi dat we door alle blessures en andere redenen van afwezigheid steeds weer een beroep op Mo20 kunnen doen!

Door haar 2 eerdere overwinningen is het De Zweef dat naar alle waarschijnlijkheid doorgaat in de beker en wij wensen onze buren van Gagelman daarbij veel succes!

DES VR1 ziet met vertrouwen de 1e competitiewedstrijd tegemoet, a.s. zaterdag 24 september om 12:00 uur thuis tegen FC Zutphen.

Pieter Molenaar

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks