vvdes_banner_09.jpg
Zaterdag 10 september 2022, Daarle uit altijd lastig

Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Milan Beuze, Quint Mensink (c) , Len Ponsteen, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Luca Fransen, Renzo Poelakker, Ruben Tijhof, Sep Ponsteen
Aanval: Seth Jansen , Tom de Jong
Wissels: Niels Hiddink, Bertho Brinkman
Afwezig: Vince Kamphuis, Nick van Egmond, Willem Praas

Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christiaan Grave
Teammanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Bolks

Na een goede wedstrijd tegen DETO en doordeweeks DES 5 nog even voetballes gegeven ging het nu om het eggie, de eerste bekerwedstrijd tegen Daarle JO19-1 op sportpark N’ Kadiek.
Na een aftastend begin was het ook nu weer de tegenstander die als eerste scoorde in de 10e minuut, 1-0. Waren ze beter, nee dat zeker niet, waren wij goed, nee dat ook zeker niet, was de scheidsrechter goed, nee dat ook zeker niet. Maar ook nu weer een omzetting van 4-4-2 naar 4-3-3 en het ging wel wat beter. Een kans voor Renzo ging er niet in, en Tom probeerde de lat voor het eerst uit. Net toch we dachten de wedstrijd onder controle te hebben was het weer Daarle die in de 37e minuut er 2-0 van maakte. Op slag van rust werd Seth onderuit geschoffeld en gaf de scheidsrechter, omdat het zo duidelijk was een penalty die door Quint strak werd ingeschoten 2-1.
Na een heerlijk bakkie thee en een goed gesprek in de kleedkamer dachten we in de 2e helft in ieder geval gelijk te maken, maar in minuut 51 was het een telg uit een bekende DES familie die de fout in ging en de bal op een presenteerblaadje aanbood en Nick kansloos liet, 3-1. Niels kwam als vervanger van Luca(hij mag ook fouten maken) en we gingen steeds meer druk zetten. Een kopbal van Quint ging helaas over, en in de 71e minuut een bal van Seth op de lat, in de 76e minuut een bal van Quint op de paal. Even later vond een speler van Daarle het nodig om Seth een doodschop te geven, de scheidsrechter gaf geel waar donkerrood op zijn plaats was geweest. Tegen 10 gedurende 10 minuten leverde alleen nog een doelpunt voor Daarle op in de 81e minuut 4-1 en Len raakte nog maar eens de paal. De eerste nederlaag in het bekertoernooi was een feit en volgende week spelen we om 12:00 uur thuis tegen ZAC JO19-1 met 100% een betere scheidsrechter.

Gelukkig hadden we als pleister op de wonde bruisend Nijverdal en gingen de handjes de lucht in met Nick Brinkhuis, Dennis van Dam, John de Bever en Jannes(de blanke versie).


20220910 desjo19 1

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks