vvdes_banner_08.jpg
De voorbeschouwing:
Vandaag de eerste van 2 oefenwedstrijden voordat de 3e fase van de competitie begint, met als tegenstander SV Almelo JO19-1. Op Sportpark Ossenkoppelerhoek worden de wedstrijden van deze club gespeeld welke is opgericht op 17 december 1914, dus ook een ruim 100 jarige club. Buren van deze club zijn waarschijnlijk beter bekend, La Premiere en Oranje Nassau en ook nog een clubje in de KKD die pogingen waagt om weer op het hoogste niveau te gaan spelen. Op pad met chauffeurs Nathan(en Tessa), Esther en Mirjam en natuurlijk Martijn en Jan die moeite had om de anderen bij te houden. De ontvangst bij Almelo was perfect, in de kantine gratis koffie voor iedereen en een gezellig praatje met de barman en de scheidsrechter.

Bij ons 3 nieuwe spelers, na het vertrek van Vince en de overgang van Quint en eerder Nick naar DES 1 kwamen uit JO17-1 Wouter te Wierik en Niels Hiddink en terug van weggeweest Mathé Slettenhaar

Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Niels Hiddink, Thijmen ten HagenLen Ponsteen, Milan Beuze, Wouter te Wierik
Middenveld: Luca Fransen, Tom de Jong, Ruben Tijhof
Aanval: Mathé Slettenhaar, Bertho Brinkman ( c ), Dylan Hogenkamp
Wissels: Sep Ponsteen, Marith van der Steege
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Seth Jansen (werken), Len Ponsteen (blessure) Willem Praas
(ziek)
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christian Grave
Teammanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: SV Almelo

Naast de nieuwe spelers was ook Marith van der Steege, speelster van MO20 mee om ons uit de brand te helpen, maar zeker ook om te kijken of ze met nog meer tegenstand dan ze gewend is “haar mannetje te staan”
Op het hoofdveld van Almelo, een prima kunstgrasveld met een mooie tribune en uitzicht op een volgens mij badkuip van eerder genoemde club gingen we in het nieuwe jaar van start. De eerrste 20 minuten wasd het aftasten tegen een tegenstander welke we in de 3e fase ook nog tegen zullen komen. Maar na 20 minuten kreeg Almelo een strafschop en die werd feilloos ingeschoten 1-0. Daarna ook snel de 2-0, een onnodige tegengoal. Maar zoals al vaker dit seizoen veerkracht en Mathé . Een paar jaar niet gespeeld maar als kleinzoon van Henk Slettenhaar en vader Erik die beiden in DES 1 hebben gespeeld zag je deze genen ook bij Mathe terug. Hij stond op de juiste plek om er 2-1 van te maken en nog minuten later was het aanvoerder Bertho Brinkman die er 2-2 van maakte.

Maar de Mathé show was nog niet voorbij, vlask voor de rust een pass van Sep en Mathé schoot de bal strak in de rechter hoek 2-3 en toen kon Mathé aan de thee!
De tweede helft was een stuk minder en al snel kwam Almelo langszij na opnieuw een strafschop 3-3 en kort daarop zelfs de 4-3. Marith was inmiddels al in het veld gekomen, en hield zich prima staande. Een kwartier voor tijd kwamen we weer op 4-4 door een prachtig doelpunt( zijn eerste in JO19-1) van Ruben Tijhof. 10 minuten voor tijd kregen ook wij nog een strafschop, maar Tom de Jong was niet scherp genoeg en miste dus bleef het bij 4-4 ook wel een goede krachtverhouding.

Nabeschouwing:
Man of the match, onze comeback kid Mathé Slettenhaar en verder onze nieuwe spelers Wouter en Niels en natuurlijk Marith met ruime voldoendes. Volgende week spelen we uit tegen MVV ’29 JO19-1 spelnd in de hoofdklasse maar voor ons een mooie tegenstander om tegen te oefenen.

Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks