vvdes_banner_09.jpg
De voorbeschouwing:
De wedstrijd van 26 november was verplaatst om DES 1 en DES 2 voldoende spelers te geven vanuit JO19 en onze tegenstander Stevo had geen bezwaar om op woensdag 30 november om 19:45 uur af te trappen op het hoofdveld van Stevo. Bij de naam Stevo denken veel voetbalkenners aan de club waarvan het eerste team jaren op het hoogste niveau van het amateurvoetbal heeft gespeeld. Het hoogtepunt was het kampioenschap in 1994 in de hoofdklasse en algeheel landskampioen van de zondagamateurs. Inmiddels is het eerste team afgezakt naar de 2e klasse, maar de accommodatie is nog wel van een hoger niveau. Een prachtig hoofdveld met een mooie tribune en een dugout in engelse stijl. Stevo JO19-1 is samen met Den Ham JO19-1 de ongeslagen koploper in onze klasse.

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Willem Praas, Len Ponsteen, Stijn Harmsen, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Luca Fransen, Quint Mensink (c), Ruben Tijhof
Aanval: Seth Jansen, Bertho Brinkman, Tom de Jong
Wissels: Dylan Hoogenkamp, Sep Ponsteen, Melle Fransen, Niels Hiddink
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Vince Kamphuis (werken), Milan Beuze (werken)
Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Gert de Vries
Teammanager/Performancemanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Alfons Kruiper

Scheidsrechter Alfons Kruiper is een Stevo man in hart en nieren, staat in een Tubantia artikel over zijn aanstelling als interim coach van Stevo in het jaar 2017. Speler van het elftal dat in 1994 kampioen van Nederlands werd. Nu wordt de uitdrukking clubman in hart en nieren ook wel eens uitgelegd als thuisfluiter en dat leek er het deze avond wel een beetje op(zacht uitgedrukt). Maar uiteindelijk maakt niet de scheidsrechter de doelpunten of houd ze tegen maar moeten de spelers dit doen. Vanaf minuut 1 waren beide teams aan elkaar gewaagt, een mooie grasmat en de wetenschap dat DES JO19-1 het beste uit zichzelf haald op de doordeweekse avonden. Waarschijnlijk
veroorzaakt(en dat zijn niet mijn woorden, Nick Dekker) door het niet uitgaan op de avond voor de wedstrijd. De spelers van DES waren scherp in de duels, en de linies wisten elkaar goed te vinden. Dat ze scherp waren bleek ook wel toen Tom de Jong een tik in het gezicht kreeg en de scheidsrechter er bij stond niets deed maar de DES bank onderleiding van Renzo en Joep het veld in renden. Ook de trainer van Stevo bemoeide zich ermee en werd zeker geen facebookvriendjes met Tom de Jong. Gelukkig keerde de rust weder maar geen grote kansen wel een kopbal van Seth maar die miste kracht, maar ook verdedigend stond het goed onderleiding van Len, met Stijn Harmsen uit JO17-1
naast zich. Na 20 minuten moest Thijmen zich met een blessure al laten vervangen en kwam de 15-jarige Melle Fransen uit JO17-1 hem vervangen. Na een halfuur de wissel Dylan voor Tom en Niels voor Willem. Een minuut later kwam Stevo toch op voorsprong door een strak schot in de kruising onhoudbaar voor een verder uitstekend keepende Nick Dekker 1-0 . Maar de koppies gingen niet naar beneden en de aanval werd gezocht, en kort voor rust kwam de verdiende gelijkmaker van Quint Mensink die verwoestend uithaalde 1-1.

De kleedkamer werd opgezocht en ook Alfons kwam nog even langs om te vertellen dat hij in de tweede helft “anders zou gaan fluiten” als het zo fel zou blijven. Martijn kwam nog met een 70/30 opmerking terwijl dit 50/50 had moeten zijn, maar de wiskundige kennis van Martijn leek mij niet van een hoog niveau. In de tweede helft kwam ook Sep nog voor Ruben, maar het spel van DES werd er niet beter op. De vermoeidheid speelde ook mee en alle jonkies in het veld speelden op een tijdstip dat ze normaliter door moeders al worden ingestopt! Tegen het eind van de wedstrijd werd Stevo de betere partij en kwamen ze 10 minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. Nick Dekker had nog veel tegengehouden, maar de vrije trap op de paal werd in de rebound binnengetikt. Dat Stevo in blessuretijd nog op 3-1 kwam was voor de statistieken.

Nabeschouwing:
Man of the match, gekozen door de teammanager , Melle Fransen, 15 jaar uit JO17-1 maar geen podiumvrees. Verder dank aan Niels en Stijn uit JO17-1 met een trotse Jasper Harmsen als aandachtig toeschouwer. Verder uiteraard trots op de vechtlust van de boys en ze lieten zien een echt team te zijn. Ook weer dank aan Gert de Vries die de honneurs van Chris weer uitstekend waar nam, maar af en toe door Alfons letterlijk in zijn hemd werd gezet terwijl hij zijn assistent was. Een puntje was verdiend geweest maar helaas bleven de punten in Geesteren. Zaterdag speelt JO19-1 tegen de andere koploper Den Ham JO19-1 thuis om 12:00 uur op veld 1.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks