vvdes_banner_00.jpg
De voorbeschouwing:
De wedstrijd tegen Heeten zat nog in de benen en 36 uur later moesten we de stad in. Ja al eerder benoemd, stad Gramsbergen zonder stadse allure was na 8 oktober weer onze tegenstander. In Nijverdal was de uitslag 4-5 dus of we gingen ons gram halen of toch een berg om tegenop te zien. Een mooie tocht via Hancate, Lemele, Ommen, Stegeren, Hardenberg naar Gramsbergen. Onze chauffeurs vandaag, Gerrianne Fransen(hierover later meer), Dianne Kamphuis, Michel en Manon Ponsteen, Martijn en Jan. Ook kwamen Andre en Gerlinda Dekker nog even kijken naar hun zoon Nick(hierover later nog meer) Mooi sportpark ’t Hoge Holt wel een te smalle weg richting de parkeerplaats maar dat past wel bij een stad zonder allures en blijkbaar geen geld voor een tweebaans weg. De gevoelstemperatuur was -5 dus het spel moest wel hardverwarmend zijn. Dianne Kamphuis ging voor de wedstrijd nog even shoppen, iets waar moeders wel goed in zijn, geld uitgeven…… Maar de pepernoten waren lekker.

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Willem Praas, Len Ponsteen, Milan Beuze, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Luca Fransen, Quint Mensink (c), Ruben Tijhof
Aanval: Dylan Hoogenkamp, Bertho Brinkman, Tom de Jong
Wissels: Vince Kamphuis, Sep Ponsteen
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Seth Jansen (werken)
Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Andre Ravenshorst
Teammanager/Performancemanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: JJ van der Haar

De wedstrijd begon voor DES op de zelfde wijze als in andere wedstrijden, een snelle achterstand na 8 minuten. En dit terwijl we best wel goed begonnen. Maar gelukkig na een kwartier een mooie voorzet van Tom en Dylan stond op de juiste plaats en kopte de 1-1 binnen. Ook het vervolg was voor ons, en met Bertho in de spits hadden we een speler die het wilde laten zien en dit ook deed. Vrij voor de keeper werd zijn inzet nog wel tegengehouden, maar in de rebound was het Tom die er 1-2 van maakte. Daarna sloop er toch wat gemakszucht in het team en kreeg de linkshalf van Gramsbergen een vrije doortocht en stond Nick niet op de juiste plek in het doel en was het 2-2. Daarna werd het spel wat harder van beide kanten en een scheidsrechter die niet zijn beste dag had, maar wel graag thuis wilde fluiten. Vince kwam in het veld voor Thijmen en net als zijn moeder kun je Vince ook wel om een boodschap sturen. Gewoon je man uitschakelen, opa Freek zou trots zijn als hij met dochter mee was gegaan. Een vrije trap van Gramsbergen leek door Nick makkelijk gepakt te kunnen worden, maar met Sinterklaas in aantocht was Nick ook vrijgevig en gaf de bal op een presenteerblaadje aan de tegenstander en was het nog voor rust 3-2. Quint liet in de kleedkamer zien een echte aanvoerder te zijn, duidelijke taal en iedereen op scherp. Daarna een beker warme thee en de 2e helft was voor ons! Na 5 minuten Tom helemaal vrij, breed op Bertho, helemaal vrij en een mooi schot in de rechter hoek 3-3. Onze chauffeurs waren nog niet eens terug uit de warme kantine! Wel was de dugout een mooie plek voor de dames Ponsteen en Fransen en ook Michel had het een beetje koud. Dugout vol en Martijn en Jan stonden in kou, maar met name het zicht op Martijn kon 1 van de moeders wel waarderen, (ik zal geen namen noemen maar ze komt uit een bekende DES familie, en het was niet Manon!) Sep kwam in het veld, had een zware nacht gehad met overgeven maar stond er direct wel. De diepte ingestuurd en binnen de 16 meter onderuitgeschoffeld, de scheidsrechter die graag thuis floot zag waarschijnlijk door de kou bevangen niet goed vanaf de middencirkel(onbegrijpelijk) en de bal ging niet op de stip. Een overwinning werd ons door de neus geboord, en bijna kregen we nog het deksel op de neus. In de laatste minuut een onmogelijke redding van Nick die hiermee al zijn vele fouten van die middag(2) goedmaakte en er een punt uitsleepte.

Nabeschouwing:
Een gelijkspel waar we het mee moeten doen, Gramsbergen niet voorbij op de ranglijst maar wel al 2 wedstrijden ongeslagen en veerkracht getoond. Experiment met Bertho voor herhaling vatbaar. Man of the match, 1 stem voor Tom en 1 stem voor Quint ook hier een gelijkspel, dus het vakkundig oordeel van de teammanager geeft de doorslag en is Quint MOTM. Zaterdag gaan we op bezoek in Geesteren tegen Stevo JO19-1, koploper met Den Ham 4 overwinningen. Andre Ravenshorst bedankt voor het fluiten, Andre en Gerlinda bedankt dat jullie Nick, Quint en Tom direct na de wedstrijd naar Hellendoorn brachten voor de wedstrijd van DES 1. (geen commentaar, DES wel 2 keer gescoord) Martijn ging vroeg uit de kantine, naar zijn andere trots, Heracles (3-0) en Jan deed de kantine letterlijk op slot en ging daarna naar On the Rocks voor een prachtige pubquiz bij Dinand en Andre en quizmasters Werner en Mike( 3e plaats, nog voor Arnold!)

Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks