vvdes_banner_01.jpg
15:15 uur aanwezig, echt waar? Jazeker, om 16:45 uur werd immers pas afgetrapt in Oldenzaal voor de wedstrijd tegen Quick ’20 3. De wedstrijd ervoor liep wat uit, waardoor uiteindelijk pas rond 17:00 uur kon worden afgetrapt. Stiekem werd uiteraard de Derby via Youtube gevolgd, maar een goede warming-up en de juiste focus bleken de opmaat voor een prima wedstrijd!

Quick’20 bleek lang geen slechte ploeg. Enkele behendige spelers zorgden voor veel beweging, het waren echter vooral de crosspasses van achteruit op de buitenspelers die de grootste uitdaging bleken. Na 10 minuten kregen we de wedstrijd echter controle. Wat volgde was een prima eerste helft met snelle combinaties en veel beweging in balbezit. Ook werd goed druk gezet, zodat de gevaarlijke crosspasses van de tegenstander onder druk steeds minder vaak aankwamen. We groeiden duidelijk in de wedstrijd, maar te veel aanvallen verzandden in schoonheid en veel 100% kansen creëerden we daardoor niet. Toch kwamen we op de verdiende 0-1, het was Thijs-Jan die uit een prima corner van Luuk bij de 1e paal overtuigend raak kopte. In het restant van de 1e helft gingen we op zoek naar de 0-2 en kregen we ook nog enkele kansen, toch was de tegenstander in de tegenstoot zeker zo gevaarlijk. Het bleef 0-1 tot de rust, maar de uitstekend keepende David-Jan hield ons ook enkele keren op de been en we waren er nog lang niet!

Er werd de tweede helft een tandje bijgezet en het tempo ging omhoog. We creëerden enkele goede kansen en het was wachten op de 0-2, de tegenstander kon ons in deze fase simpelweg niet bijbenen. Uit één van deze goed aanvallen maakte een verdediger hands, Marnix wist wel raad met de terecht toegewezen penalty en het was 0-2. De 2e helft was 20 minuten onderweg en het was wachten op de 0-3, toen de linksbuiten aan de aandacht van de prima ingevallen Koen ontsnapte. In een uiterste tackle probeerde hij de nog niet doorgebroken linksbuiten af te stoppen, hij was duidelijk te laat maar het gladde kunstgrasveld maakte het erger dan het was. Een zware rode kaart maakte dat we met 10 man verder moesten. Quick ’20 drong wat meer aan, toch bleven we ons spelletje spelen en Iede was er als de kippen bij om een te korte terugspeelbal genadeloos af te straffen: 0-3 met nog 20 minuten op de klok. Het werd weer spannend toen de linksbuiten van de tegenstander prachtig de 1-3 binnen schoot. Wederom waren we echter scherp voorin, toen Joris de bal overtuigend binnen schoot na een terugspeelbal van Quick ’20 uit de kluts. De eerlijke grensrechter van de tegenstander zag het niet goed, en vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter ging er in mee, en liet de vrije trap van Quick ’20 snel nemen. Bij protest voor ons gaf hij meteen toe er naast te zitten en hij had het doelpunt alsnog reglementair goed kunnen en moeten keuren. Dat deed hij niet, wel mocht de iets te heftig protesterende Jeff met rood inrukken en moesten we met 9 man door. Het was nog een kwartier billen knijpen met 9 man en het werd 5 minuten voor tijd zelfs nog 2-3, we trokken de dik verdiende overwinning echter over de streep en dat was een groot compliment waard!

Een wedstrijd dat voldoende stof tot nabespreking bracht, dat deden we dan ook toen we met een grote groep nog een hapje gingen eten. De stemming zat er goed in, en dat mocht ook wel na een puik resultaat!

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks