vvdes_banner_06.jpg
Een uiterst efficiënt DES/Daarle boekte vandaag de derde overwinning van dit seizoen. Een overwinning die moeizamer tot stand kwam dan de 1-4 eindstand doet vermoeden. Vooral in de eerste helft hadden de dames het lastig tegen een stugge tegenstander en een straffe tegenwind.

Vanaf de aftrap zette de thuisploeg DES/Daarle flink onder druk. Waar de dames zich normaal gesproken via verzorgd combinatievoetbal eenvoudig onder de druk vandaan weten te spelen, waren er vooral in het eerste bedrijf te veel slordigheden te noteren. De lange bal als redmiddel bleek ook geen optie, want die waaide net zo hard weer terug. Een veldoverwicht voor Nieuwleusen was het gevolg. Grote kansen waren er aan de zijde van de thuisploeg echter niet te noteren. Keepster Anne-Will, die Anouk vandaag uitstekend verving, voetbalde goed mee en haalde daarmee de angel uit het spel van Nieuwleusen. Slechts één keer moest ze handelend optreden bij een vlammend schot van afstand en dat deed ze bekwaam.

Na een half uur leek bij DES/Daarle het besef door te dringen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Terug naar het spel waarmee de afgelopen weken zulke goede resultaten werden geboekt. Het betaalde zich meteen uit. Marieke stuurde Sunihta de diepte in en met een bekeken schot in de korte hoek verraste ze de keepster van Nieuwleusen. Gesterkt door de voorsprong kwam DES/Daarle wat beter in de wedstrijd, maar de dames moesten toch toezien hoe Nieuwleusen in de 40e minuut op gelijke hoogte kwam. Tijd om de treffer te vieren had de thuisploeg niet, want de scheidsrechter had nog niet gefloten, of de bal lag er aan de andere kant alweer in. Nu was het Nienke die na een goede onderschepping Sunihta in staat stelde om te scoren.

Conclusie na 45 minuten spelen: Nieuwleusen: het meeste balbezit, twee kansen, één goal; DES: verdedigend sterk, twee kansen, twee doelpunten. Na de thee kwamen Marijke en Elise in het veld en zij zochten hun plekje in de verdediging op. Zij hadden het een stuk rustier dan hun voorgangers. De rollen waren nu volledig omgedraaid. Goed positiespel, vlotte combinaties en strakke passes over de grond: ineens was de flair van de voorgaande wedstrijden weer terug. Een voorzet van Elianne, die door Julia met een heerlijke dieptepass weggestuurd was, kon nog net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Even later was het echter wel raak. Deze keer bereikte Elianne Sunihta, die haar hattrick mocht aantekenen. Vijf minuten later was het Simone die haar goede wedstrijd bekroonde met een puike assist. Weer was het Sunihta die met het buitenkansje wel raad wist. Met een hard diagonaal schot vanaf de rand van de zestien liet ze de keepster volledig kansloos.

De 1-4 stond nog op het bord toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf en 13 tevreden dames de douches opzochten. Na een wat mindere eerste helft volgde een krachtig herstel en een tweede helft waarin het team weer als vanouds speelde. Op basis daarvan mag de overwinning van vandaag dan ook dikverdiend genoemd worden. Als deze lijn wordt doorgezet, liggen er met de dodelijke efficiëntie van vandaag nog heel wat meer overwinningen in het verschiet. Maar ja, als…. en dan bedoelen we niet als de lijn wordt doorgezet, daar zorgen de dames zelf wel voor, maar als er maar gevoetbald mag blijven worden. Laten we het hopen. De dames zijn net zo lekker op dreef.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks