vvdes_banner_00.jpg
Allereerst willen wij onze leider Erwin heel veel beterschap en sterkte wensen, hopelijk kun je snel weer fysiek en in goede gezondheid aanwezig zijn bij onze wedstrijden!!

Na de vorige week waarin we met 0-2 wonnen bij DETO stond vandaag de lastige wedstrijd tegen SVZW op het programma. SVZW was vorig jaar een goed voetballende ploeg gebleken waarvan wij weliswaar 2x wonnen, maar anders dan de uitslagen deden vermoedden, hadden wij het gewoon erg lastig tegen deze mannen. We waren dus gewaarschuwd. Tijdens de warming up werd ons nog even fijntjes en subtiel medegedeeld dat er een verschil in warming up te zien was. De meiden mo17 moesten lachen om het verschil in warming-up-fanatisme noem ik het maar, maar keken ook smakelijk naar het verschil in leeftijd tussen de beide elftallen. Maar wij weten wel beter dat schijn enorm kan bedriegen!!

Wij begonnen vandaag in de volgende opstelling.
Doel: Richard
Achter vrnl: Daniel, Rob, Mark, Richard
Midden vrnl: Patrick, Pieter, Marthijn en Simon
Voor: Arjen en Niels
De wisselspelers waren: Gep, Ivo, Bas en Nathan
Afwezig/geblesseerd : Arjan, Bart, Robert
Leiders: Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: Hans

De toeschouwers tegen SVZW:
Er mochten geen toeschouwers op het sportpark aanwezig zijn i.v.m. de verscherpte maatregelen. En dat was te merken. Echter bewonderen wij de inventiviteit van Gerard, die toch een manier wist te vinden om ons vanaf een afstand, maar door toch niet op het sportpark te zijn, onze wedstrijd te komen bekijken. Waarvoor dank!!

De wedstrijd:
SVZW begon de wedstrijd wat beter dan dat wij dat deden. Het bleek vanaf het begin af aan een flinke kluif voor ons te gaan worden. Het voetballende deel was in het begin voor de wit-zwarten uit Wierden. Maar meer dan een paar gevaarlijke cornerballen kregen wij nog geen echte grote kansen tegen. Bij onze eerste de beste aanval konden wij ook al direct gevaarlijk worden. Een mooie bal van Marthijn achter de verdediging op Arjen deed de keeper doen uitkomen buiten zijn zestienmetergebied. Arjen was eerder bij de bal en schoof deze beheerst langs de keeper in het lege doel. Gezien het spelbeeld niet helemaal volgens de verhoudingen, maar dat vonden wij uiteraard niet erg. 
Deze goal bracht ons wat beter in het spel, en hadden we voor de rust de score kunnen uitbreiden. Maar de keeper redde goed op een paar mooie kansen van ons. De mooiste kans kregen wij echter vlak voor rust. Pieter ging aan de linkerkant de zestien in, en in een uiterste poging hem tegen te houden plaatste de verdediger zijn arm in het gezicht van Pieter zodat hij ten val kwam. Penalty besliste de scheidsrechter. Pieter ging zelf achter de bal staan, maar zijn schot werd helaas uit de rechter onderhoek (voor de kijkers thuis) getikt door de keeper. Zodoende gingen wij rusten met 1-0 voorsprong.

De tweede helft hadden wij het voetballend lastiger. SVZW speelde in die fase duidelijk beter, en wij kwamen er lange tijd niet echt gevaarlijk meer uit. Dat resulteerde in een wat meer verdedigende stelling dan we normaliter gewend zijn, maar voor de tegenstander het dus ook lastiger maakte om er doorheen te komen. Enkele keren kwamen wij er nog gevaarlijk uit, maar zonder al te veel noemenswaardige scoringskansen te produceren. SVZW had veelvuldig de bal, maar verder dan wat afstandsschoten en een enkele cornerbal kwamen ze ook niet op dat moment. We moesten enkele wissels doorvoeren. Simon ging eruit voor Bas, Gep kwam voor Marthijn en Ivo kwam voor Patrick. De wedstrijd kabbelde wat voort, met hier en daar een irritatie momentje tussen de teams. Door onze ervaring te gebruiken konden we vooralsnog de nul houden. Waar wij dachten om de overwinning op Gagelman te kunnen behouden, bracht daar een klein momentje van net niet scherp genoeg verdedigen verandering in. De aanvoerder schoot de bal half vallend richting de verre benedenhoek, om zodoende de gelijkmaker binnen te schieten. Daarna probeerden beide teams het nog wel, maar gescoord werd er niet meer. 

Uitslag: 1-1.

Doelpuntenmaker: Arjen.

De competitiestand bracht ons na dit weekend op plek 1. Het begin van het seizoen is dus prima, hopelijk kunnen wij deze stand vasthouden. De komende 2 weken hoeven wij niet te voetballen. Dus voor deze 2 weken is er dan geen gratis toegang mogelijk, en is het vermaak dus ook niet onbetaalbaar. Wij melden ons weer als we weer de weide in mogen.

Blijf gezond allen!!

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks