vvdes_banner_04.jpg
“Jullie waren het beste team waar we tot nu tegen gespeeld hebben”. De dames van DES/Daarle lagen na 90 minuten knokken uitgeput op het kunstgras voor de dug-out, toen de trainer van de tegenstander hen kwam complimenteren met het vertoonde spel. Nu zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan. De reactie ‘je hebt makkelijk praten als je zojuist met een 1-5 overwinning van het veld bent gestapt’ is vanuit de teleurstelling niet meer dan logisch. Het compliment van de trainer was echter welgemeend en het was jammer dat er vandaag geen toeschouwers aanwezig mochten zijn. Niet alleen hebben zij een spectaculaire wedstrijd moeten missen, ze zouden ongetwijfeld hebben beaamd dat hij zomaar eens gelijk zou kunnen hebben.

Een uur lang deed DES/Daarle weinig tot niets onder voor JCHW, een elftal dat vorig seizoen nog in de 3e klasse uitkwam. Vanwege een krappe selectie besloot het team zijn heil dit seizoen een klasse lager te zoeken. Aan alles was te zien dat de tegenstander van vandaag gewend was om een niveautje hoger te spelen. Toch gaven de dames van DES/Daarle brutaal partij en de betere kansen in de eerste helft waren zelfs voor de thuisploeg. Toch was de hulp van de keepster nodig om op voorsprong te komen. Na een half uur spelen schoot zij de bal pardoes in de voeten van Marieke, die geen enkele moeite had de bal in het lege doel te schuiven. Gezien de kansenverhouding was de voorsprong niet onverdiend te noemen. De kansen op een grotere voorsprong werden echter gemist en daarmee werd JCHW de kans geboden om vanuit de omschakeling gevaar te stichten. De 1-1 vlak voor rust was het gevolg.

Na de thee was het spelbeeld nog een kwartier lang hetzelfde. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en het spel golfde op en neer. Maar weer was het de razendsnelle omschakeling, een gevaarlijk wapen van JCHW, wat DES/Daarle de das omdeed. Na balverlies op het middenveld stond er ineens een overmacht aan paarshemden in de zestienmeter en de 1-2 was niet meer tegen te houden. De bezoekers bleken over nog een wapen te beschikken. Een wapen dat ze in de eerste helft goed verborgen hadden gehouden. Twee pegels van afstand verdwenen kort na de 1-2 onhoudbaar voor Anouk in de kruising. Zo stond het binnen de kortste keren 1-4 en wisten de dames van DES/Daarle dat het een hels karwei zou worden om tegen deze geroutineerde tegenstander nog een goed resultaat uit het vuur te slepen.

Toch gingen de koppies niet naar beneden en werd alles op alles gezet om de aansluiting weer te vinden. Tot een treffer van de thuisploeg leidde het echter niet meer. De bezoekers wisten nog één keer te profiteren van de ruimte die DES/Daarle in zijn aanvalsdrang weggaf en zorgden daarmee voor de 1-5 eindstand. Op de overwinning van JCHW viel uiteindelijk niets af te dingen, de uitslag deed de krachtsverhoudingen op het veld echter geen recht. De opbeurende woorden van de trainer van JCHW na afloop werden ondersteund door de conclusie van de grensrechter van DES/Daarle. Het feit dat hij voorafgaande aan de wedstrijd een minuut lang op zoek was naar een voetbalschoen die hij uiteindelijk al aan bleek te hebben doet anders vermoeden, maar soms valt hij wel eens op een zinnige opmerking te betrappen. “De tegenstander van vandaag was als team duidelijk een stapje verder, maar dit niveau kunnen jullie ook bereiken.” Met die wijze woorden in het achterhoofd kan er vol vertrouwen toegewerkt worden naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag, uit tegen Nieuwleusen.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks