vvdes_banner_02.jpg
Er werd weer goed getraind, en met de prima overwinning van vorige week in het achterhoofd vertrokken we dan ook vol goede moed naar Zwolle om tegen Zwolsche Boys 3 aan te treden. Het was even puzzelen, want er waren behoorlijk wat pijntjes en blessures, maar een fitte basis elf leek klaar te zijn om aan te treden tegen een voor de meesten onbekende tegenstander. Twee keer 45 minuten later was een harde nederlaag echter het gevolg van een wedstrijd waarbij veel spelers niet hun niveau haalden.

De start was nog zo goed. Het eerste kwartier speelde zich bijna alleen af op de helft van de tegenstander, waar we met veel beweging tot verzorgd positiespel kwamen en goed druk konden zetten bij balbezit tegenstander. Tot veel kansen kwamen we niet, doordat met name onze voorste 3 het centrum van de tegenstander niet konden verassen. Zwolsche Boys kon loeren op de tegenstoot en bij de eerste de beste uitbraak was het meteen raak. Randje buitenspel liep de spits weg uit de rug van onze verdediging en scoorde meteen. Geen paniek dachten we, gewoon bij ons vertrouwde spel blijven. Dit probeerden we dan ook, maar elke lange pass of steekbal van Zwolsche Boys was een gevaarlijke. We lieten ons continu verassen, waar wij op onze beurt na een goede opbouw zelden in staat waren om onze tegenstander pijn te doen. De 2-0 volgde snel, en eerlijk is eerlijk puur kijkend naar de kansenverhouding was dit een terechte afspiegeling. Na een half uur werd het zelfs 3-0 en hing een afstraffing in de lucht. Toch rechten we onze rug, en Jochem bekroonde een aanval uit het boekje met de 3-1. We bleven druk zetten, bleven ons positiespel spelen en kregen ook kansen op de 3-2. Vlak voor rust lieten we ons echter weer “verassen”, met de 4-1 als gevolg.

Met 3 frisse krachten in de voorhoede probeerden we het na rust weer. Het veld werd groter en het spel werd aan beide kanten wat rommeliger. Waar beide ploegen kansen kregen op meer treffers was het echter Zwolsche Boys dat nog eenmaal het net vond. Typerend voor de wedstrijd, waar bij ons het niveau en de scherpte ontbrak om te scoren, was het Zwolsche Boys dat aan de andere kant zich wel ogenschijnlijk eenvoudig ontdeed van onze verdediging en overtuigend afrondde.

Veel stof tot nadenken, maar ook het besef dat teveel spelers hun niveau niet haalden en simpelweg niet uitvoerden wat ze de vorige wedstrijden wel lieten zien. Aan ons om dat de komende weken te laten zien, want we kunnen echt goed voetballen met elkaar!

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks