vvdes_banner_04.jpg
Voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen 20-21 mochten we naar ‘t Vjenne om daar aan te treden tegen “de rooien”. Normaal gesproken blijven de punten meestal in Vriezenveen. Wel zijn het vaak legendarische potjes tegen ofwel de rooien ofwel de geel/zwarten. Vandaag hadden we in Arjen natuurlijk wel een geheim wapen. Ik schat zo in dat menig tegenstander van vandaag ooit aan de hand van Arjen het hoofdveld van DETO is opgelopen als pupil van de week. Maar terugkijken heeft volgens Arjen geen zin: “daar krijg je alleen maar een zere nek van.”

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Daniel, Nathan, Rob, Ivo
Midden vrnl: Patrick, Pieter, Marthijn, Mark
Voor: Arjen en Niels
De wisselspelers waren: Bas, Gep en Robert
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene

De toeschouwers tegen DETO: de geblesseerde Arjan en Richard en daarnaast Martijn en Jille.

De wedstrijd:
In een nieuwe aflevering van “boys-to-men” waren het de mannen die rustig de bal rond lieten gaan en de jongens die het ons wel moeilijk probeerden te maken, maar er zelf ook nog even in moesten komen. Na dit opstartkwartiertje werd het voetbal beter en kwamen er voor beide partijen de eerste kansen. Richard moest zowel een keer in de korte hoek als in de lange hoek handelend optreden, maar de brilstand bleef nog op het bord. Niels bracht daar als eerste verandering in. Na een mooie aanval wist hij een vlammend schot gericht op een polletje te plaatsen. De keeper van DETO had hier geen rekening mee gehouden en de bal stuiterde de goal in. Een welkome voorsprong uiteraard. Wij werden nog een paar keer gevaarlijk door scherpe cornerballen en strakke voorzetten vanaf de flanken. Ook DETO kreeg nog een goede kans die in eerste instantie door Richard werd gekeerd en in tweede instantie gelukkig over werd geschoten. Tussendoor kwamen wij nog wel op 0-2. Daniel gaf een pass op Pieter en die bracht met een overstapje zijn tegenstander zo in verwarring dat hij van schrik de bal door de benen liet lopen. Pieter had vervolgens genoeg tijd en ruimte voor een afgemeten voorzet vanaf rechts en de all-time topscorer van DETO 1 wist met dit buitenkansje wel raak. Strak kopte Arjen de bal achter de DETO-doelman. Gescoord werd er niet meer tot aan de rust. Wel moest Nathan zich laten vervangen door Robert na een onfortuinlijke buiteling.

Na rust probeerde DETO met alle macht de aansluitingstreffer te forceren. Ze schoven een extra mannetje door en daardoor kwamen wij wel wat onder druk te staan. Dit leverde ook een aantal kansen op, maar heel gevaarlijk werden ze ook weer niet. Na dit Vriezenveense kwartiertje werden de verhoudingen weer hersteld en kregen wij de beste kansen. Helaas stond het vizier de tweede helft niet geheel op scherp en werden bijvoorbeeld 1 tegen 1 situaties van Marthijn en Niels niet tot doelpunt gepromoveerd. Tussendoor moest Gep zich na een korte invalbeurt laten vervangen met een onwillige achillespees. Dat schoot bij Richard in de verkeerde hamstring en het kostte Bas bijna een rib uit zijn lijf. Oftewel: met de nodige pijntjes haalden we de eindstreep. Gescoord werd er niet meer. Wel kregen Pieter en Richard het nog even met elkaar aan de stok. Iets met aanbieden en uitverdedigen. Geen zorgen: alles is uitgepraat. We zijn niet meer boos op elkaar. Na het laatste fluitsignaal hebben we snel de 3 punten in de tas gestopt en hebben we samen met de tevens ongeslagen DES/Daarle dames het feest nog even voortgezet in de kantine. Conclusie: in tegenstelling tot Famke-Louise doen wij nog wel mee!

Komende zaterdag staat de topper tegen SVZW 5 op het programma. Ook zij hebben 6 uit 2. Vorig seizoen hebben we ook al spectaculaire potjes beleefd tegen deze jongens. Komt dus allen kijken. De toegang is nog steeds gratis (max. 250 toeschouwers) en het vermaak onbetaalbaar. Aanvang komende zaterdag is 12.45 uur.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks