vvdes_banner_08.jpg
“Maar de assistgevers en doelpuntenmakers worden toch wel vermeld?” Uw spiedend oog langs de lijn constateerde na 90 enerverende minuten dat de driepunter van vandaag, uit tegen OZC, met name toe te schrijven was aan uitstekend verdedigend werk. Waar vorige week de aanval nog in het middelpunt van de belangstelling stond met 8 treffers en evenzoveel assists, was vandaag het de verdediging die de spotlights op zich wist te richten. En dat was maar goed ook, want OZC bleek een taaie tegenstander. De vraag van de “voorbereiders en de afronders” na afloop was niet meer dan logisch, maar zij waren mans -of in dit geval vrouws- genoeg om te erkennen dat aan hun voorbereidend en scorend werk een teamprestatie van formaat vooraf gegaan was.

De wedstrijd op veld 2 in Ommen was amper begonnen, toen Anouk al voor het eerst handelend op moest treden. Ze klaarde de klus bekwaam. Niet veel later stichtte DES/Daarle het eerste gevaar. Een uitstekende dieptepass van Elise kon met moeite tot hoekschop worden verwerkt. De indraaiende corner van “de andere Anouk” werd door Laura met buitenkantje links tot doelpunt verwerkt en daarmee had DES/Daarle de gehoopte vroege voorsprong te pakken. De bezoekers namen gesterkt door de vroege voorsprong het initiatief, maar zagen hun aanvalslust niet beloond. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. “De andere Anouk”, onder intimi beter bekend als “Snellink”, moest met een schouderblessure naar de kant. Door de omzettingen die dat tot gevolg had, was het even opnieuw afstemmen geblazen in de verdediging. OZC profiteerde er direct van door de gelijkmaker binnen te schieten. DES/Daarle liet zich echter niet van de wijs brengen en onder aanvoering van Marijke, de rots in de branding van de rood-zwarte defensie, werd de rust zonder verdere kleerscheuren gehaald.

Direct na de thee moest DES/Daarle in de achtervolging. Hoe ze het deed weet niemand, maar de linksbuiten van OZC zag kans om vanaf de linkerkant met haar linkerbeen de bal precies in de linkerbovenhoek te schieten. Een act waar Hans Kazan ongetwijfeld trots op zou zijn geweest. De dames van DES/Daarle waren er niet zo blij mee, en al helemaal omdat de treffer een offensief van de thuisploeg inluidde. Op rechts zat het door strak verdedigend werk van Elise vandaag potdicht, dus probeerde OZC nu de linkerflank van DES onder druk te zetten. Daar was Daphne echter heer en meester en zo kreeg DES/Daarle langzamerhand de wedstrijd weer in handen.

De gelijkmaker kon niet uitblijven en volgde toen Ester met een bekeken bal achter de verdediging Marieke vrijspeelde. Die zag op haar beurt Laura volledig vrijstaan en met een bekeken schuiver tekende zij voor de 2-2. Niet veel later bekroonde Marieke op aangeven van Sunihta haar goede wedstrijd door de 2-3 op het bord te zetten. Met nog een kwartier te spelen lag de tweede overwinning voor het grijpen. De dames van DES/Daarle hadden goed begrepen dat OZC daarvoor op eigen helft teruggedrongen moest worden. De verdediging schoof door naar de middenlijn en nu was het de beurt aan Marlot en Jasmijn om hun kwaliteiten te tonen. Lastiger dan die twee kom je ze niet tegen. OZC kwam mede door hun toedoen amper meer onder de druk uit en zo werd de tweede overwinning van het nog prille seizoen veiliggesteld.

Met de 2-3 overwinning van vandaag kreeg het uitstekende optreden van vorige week een vervolg. Ook nu stond er weer een team dat voor elkaar door het vuur ging. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van de tegenstander van vandaag. Een heerlijke en spannende wedstrijd was het gevolg. De dames van DES/Daarle trokken uiteindelijk aan het langste eind, maar moesten daarvoor wel alles uit de kast trekken en als team opereren om de overwinning over de streep te trekken. Het was mooi om te zien hoe ze daar vandaag in slaagden.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks