vvdes_banner_08.jpg
“Pleased to meet you
Hope you guess my name
But what's puzzling you
Is the nature of my game”

We mochten weer. Na een lange coronastop en na de beker en oefenwedstrijden mochten we nu weer competitie spelen afgelopen zaterdag.

De thuiswedstrijd tegen de Zweef stond op het programma. Een onbekende tegenstander voor ons. En wederom van een generatie die onze kinderen konden zijn…

Doel: Richard
Achter vrnl: Bart, Rob, Nathan, Richard
Midden vrnl: Gep, Pieter, Marthijn en Mark,
Voor: Arjen en Bas
De wisselspelers waren: Robert, Ivo, Niels, Daniel en Patrick.
Afwezig: Arjan.
Leiders: Erwin en Ronald.
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: Jan

De toeschouwers tegen de Zweef: Teveel om op te noemen. Allemaal bedankt!!

De wedstrijd:
We begonnen aardig. Met goed veldspel kwamen we direct al gevaarlijk uit de hoek. Al vrij snel kwamen we op voorsprong. Na een mooie bal vanuit het middenveld naar de diepgaande Pieter, legde hij met zijn hoofd de bal fraai terug op de inlopende Arjen. Die haalde goed uit vanaf randje zestien en schoot de bal onhoudbaar achter de keeper. 1-0
De volgende minuten kregen we mooie mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Rob kopte met een cornerbal net over. Hij kreeg zijn hoofd net niet goed genoeg tegen het leer om de bal naar beneden te knikken. Marthijn schoot nog op de paal, na een goede actie. Voetballen waren wij op dat moment de betere partij. De Zwevers kwamen er moeilijk door. Toch mochten ze van ons een doelpunt maken. Na gepruts en slecht wegwerken van de bal kregen ze de mogelijkheid om de bal vanaf links voor te geven en vanaf een meter of 8 de bal achter de uitkomende Richard binnen te werken. Daarna kwamen wij voetballend niet meer zo goed in ons spel, wat de Zweef meer vleugels gaf. Ondanks het mindere veldspel kregen we toch nog enkele goede mogelijkheden. Arjen kopte nog op de lat. De Zweef kon er ook nog enkele keren uitkomen, maar werden niet echt meer gevaarlijk. Op wat cornerballen na. Wij kregen vlak voor rust ook een cornerbal mee. Marthijn zette zich achter de bal, en slingerde hem goed voor. De bal ging er net niet in en kwam terug voor de voeten van Marthijn. Die haalde ineens uit en schoot hard op de binnenkant paal in de verre hoek. Uit de rebound kwam de bal weer bij Marthijn terug, en hij liep richting doel. Een uitgestoken been deed hem vallen, en de scheidsrechter beoordeelde dit als penalty. Pieter zette zich achter de bal en schoot deze beheerst binnen. 2-1.

Rust.

In de rust werd er gewisseld. Ivo, Niels, Daniel en Patrick kwamen erin voor Richard, Bas, Bart en Mark. Het veldspel bleef ook in de tweede helft niet van een niveau wat we normaliter kunnen laten zien. We bleven het dus lastig houden tegen het jeugdige enthousiasme van de zweef. Wij bleven echter wel de betere ploeg met het overwicht. Daardoor creëerden we ook nog wat mooie kansen. Regelmatig stond de goed spelende keeper van de Zweef aan het eindstation. Ook de Zweef kwam er enkele keren dreigend uit. Maar scoren deden hun op dat moment ook niet. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen wij aan de rechterzijkant de bal bij Arjen. Die had een afgemeten voorzet in huis en vond Marthijn. Die wist wel raad met dit kansje en werkte de 3-1 binnen.

Daarna werd de Zweef wat mondiger en probeerde ons uit de wedstrijd te halen. Wij gingen hier te veel in mee, en her en der op het veld waren er wat momentjes te vinden. Hierdoor kregen zij een beetje de geest en wij gingen nog minder ons eigen spelletje spelen. Na wederom niet goed uitverdedigen, kon een speler van de Zweef naar onze goal lopen. Hij schoot de bal mooi en onhoudbaar in de linkerbovenhoek achter Richard. Daarna kregen ze nog meer energie omdat ze roken dat er nog een gelijkspel voor hun inzat. Echter gevaarlijk werden ze niet meer, en de wedstrijd kwam tot een einde.

De oudjes winnen!!! Het voetbal kan en moet beter, maar de punten zijn belangrijker. Op naar de volgende pot!!!

Uitslag: 3-2

Doelpuntenmakers:
Arjen, Pieter en Marthijn.

Volgende week spelen we uit tegen DETO 4. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 12.30 uur. Wederom zijn er max 250 toeschouwers welkom. Komt allen en houd de richtlijnen van het RIVM in de gaten.

De toegang is dit seizoen uiteraard wederom gratis en het vermaak zoals altijd onbetaalbaar

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks