vvdes_banner_02.jpg
Een sterke voorbereiding is weinig waard zonder een overwinning als het om de échte knikkers gaat. Een verdiende 2-1 overwinning op FC RDC 2 was dan ook een prachtig vervolg op een goede voorbereiding. DES 2 staat er goed voor!
Allereerst de voorbereiding: na een remise tegen MVV ’69 1 werden achtereenvolgend vv Hellendoorn 2, Den Ham 3 en Voorwaarts V. 2 op een verdiende nederlaag getrakteerd. De positieve flow zat er in en er heerste gezond optimisme, tot SVZW 3 op bezoek kwam. De wake-up call middels een pijnlijke nederlaag in de laatste bekerwedstrijd kwam wellicht op het goede moment. Graag waren we doorgegaan in de beker, SVZW 3 trakteerde ons echter op een 0-3 nederlaag op ons hoofdveld. Erg pijnlijk, maar misschien ook wel de reality-check die we nodig hadden. We moeten knokken voor elk resultaat!

Afgelopen zaterdag kwam dus FC RDC 2 uit Deventer op bezoek. Een ploeg die er net als ons een “opportunistische” speelstijl op nahield en graag snel naar voren speelt. Niet middels lange ballen, maar enigszins verzorgd. Dit vertaalde zich in een zeer aantrekkelijke eerste helft, in hoog tempo wisten beide ploegen vele 100% kansen te creëren, waarvan het overgrote merendeel toch wel voor ons was. Helaas hadden we het vizier niet op scherp, wat zich vertaalde in een 1-1 ruststand waar 5-2 een betere afspiegeling van het wedstrijdbeeld was geweest. We zetten goed druk en gingen meermaals één op één met de keeper, helaas wist alleen Rick doel te treffen toen hij overtuigend vanaf rechts in de korte hoek. Aan de andere kant ronde RDC een mooie actie over links af met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek. Met Iede de 2e helft in de ploeg gingen we verder waar we gebleven waren, hij was meteen beslissend met een overtuigende knal hoog in het doel na even overtuigend doorgezet te hebben over rechts. RDC ging op zoek naar de gelijkmaker en begon meer op de lange bal te spelen. De vermoeidheid sloop er hier en daar wat in en het spel werd wat rommeliger. We hielden de linies echter gesloten en gaven vrijwel niks weg, waar we tot het eind toe wel kansen op de 3-1 creëerden. Het bleef echter bij 2-1 en toen de scheidsrechter affloot was de terechte overwinning een feit.
Een mooie start dat smaakt naar meer.

Aankomende zaterdag gaan we op bezoek bij Zwolsche Boys, ook zij wisten de eerste competitiewedstrijd te winnen. Op papier meteen een wedstrijd om de bovenste plekken dus!

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks