vvdes_banner_05.jpg
Het zal even wennen zijn voor u als vaste volger van onze wedstrijdverslagen: vanaf nu gaan we door het leven als ST: DES - SP Daarle VR1. Beide teams vochten vorig seizoen nog felle duels met elkaar uit, maar hebben nu hun krachten gebundeld. Een gouden zet, dat werd de afgelopen weken wel duidelijk. Ook de dames moesten even wennen, maar al heel gauw bleek het fantastisch te klikken. Misschien moeten we de naam van het team maar eens veranderen, want van twee samengevoegde teams is eigenlijk al geen sprake meer. Er staat één team dat samen strijdt en waar het plezier vanaf spat.

“Dit is een goed stel hoor”. De ouderen onder u zullen zich de legendarische woorden van verslaggever Theo Reitsma, toen het Nederlands elftal in 1988 Europees kampioen werd, nog wel kunnen herinneren. Als hij de wedstrijd van vandaag had gezien, zou hij zijn uitspraak ongetwijfeld hebben herhaald. Marienberg, toch niet de minste tegenstander in de 4e klasse, had vandaag niets in te brengen tegen een ontketend DES/Daarle.

Een kwartier lang ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, maar de oplettende toeschouwer zag dat DES/Daarle langzamerhand het spel naar zich toe trok. De eerste kansen dienden zich aan, maar halverwege de eerste helft gaf het scorebord nog steeds 0-0 aan. Na een korte drinkpauze gingen de dames los. Eerst was het Sunihta die Marieke een niet te missen kans bood. Even later kon Elianne haar, na goed verdedigend werk van Jasmijn, opnieuw in stelling brengen. Marienberg was even van slag en moest aan de noodrem trekken toen Laura de verdediging helemaal dronken speelde. Simone deed wat ze altijd doet vanaf de penaltystip: de bal keurig in het hoekje prikken.

DES/Daarle rook dat de wedstrijd nu definitief in het slot gegooid kon worden en gaf nog een keer vol gas. Marieke bedankte Sunihta voor haar assist en stelde haar in staat om de 4-0 op het bord te zetten. Ook de 5-0 kwam op naam van Sunihta. Uw stukkiesschrijver is de assistgever even kwijt -het ging ook zo snel ineens en hij is ook de jongste niet meer- maar ze wordt bij deze hartelijk bedankt! Op slag van rust deed Marienberg nog iets terug vanaf de strafschopstip en zo gingen de ploegen met een 5-1 stand aan de thee.

Na de rust leunde DES/Daarle even achterover. Marienberg probeerde zich via afstandschoten terug te vechten in de wedstrijd, maar daar verras je een uitstekende keepster als Anouk niet mee. DES/Daarle keek het even aan en nam toen het heft weer in handen. Met een heerlijke crosspass bereikte Marieke Laura, die tussen de benen van de keepster door de 6-1 op bord het zette. De thuisploeg moest het kort daarop even met 10 man doen, toen Sunihta met geel naar de kant moest. De 10 minuten rust hadden haar klaarblijkelijk goed gedaan, want ze was koud terug in het veld toen ze op aangeven van Elianne voor de 7-1 zorgde.

7-1 leek ook de eindstand te worden, maar vlak voor tijd profiteerde Elianne nog van een foutje in de verdediging van Marienberg. Een puntertje, maar goed, die tellen ook en daarmee werd de eindstand bepaald op 8-1. Een droomstart voor de dames van DES/Daarle tegen een tegenstander die vooraf als een van de betere ploegen werd ingeschat. Tegen het spel van DES/Daarle was vandaag echter geen kruid gewassen. Hier stond een hecht dat team dat het deze competitie iedere tegenstander verschrikkelijk moeilijk kan maken, een goed stel!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks